PASİF ENGELLİ DERNEKLERİ VE TBMM

Keşke, Türkiye’deki tüm engelli dernekleri kapatılsa ve pasif dernekler yerine aktif olan dernekler bir çatı altında toplansa. Belki o zaman, park yeri için dayak yiyen engelli amcamız için harekete geçerlerdi.

Belediye otobüsünde haklı olarak yer isteyen bir görme engelli adamın, bir baba ve oğlu tarafından vahşice dövülmesine tepki gösterirlerdi. Belki o zaman, engelli insanlara dokunmaktan çekinenlerin sayısı artardı.

Ne yazık ki, engelli bireylere zarar verenlerin kim olduğunu biliyoruz, ama hep sessiz kalıyoruz. Ben susmayacağım. Pasif, sessiz, etkisiz ve gereksiz olanların eseri olan bu durum yaşanmamalı.

Türkiye’deki binlerce engelli kuruluş ve derneklerin olmasına rağmen, bugün bile TBMM’de bir engelli milletvekili hiç konuşma yapmış mıdır? Acaba ben mi görmüyorum, yoksa bu ülkede hayalet engelli milletvekilleri mi var? Göğüs gerebileceğimiz zorluklarla boğuşuyoruz, ama hiçbir zaman gündemimiz engelli bireyler veya aileleri olmadı, olmayacak gibi görünüyor. O halde, bizim seçme ve seçilme hakkımızı kanunlardan çıkarın ki yerimizi bilelim.

Zeynep ERENSAYIN

ARA REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR