MERHABA

Değerli dostlar, merhaba. Adım Abdulselam UÇANKUŞ. Toroslar ilçe milli eğitim müdürlüğünde şef olarak çalışıyorum. Engelli biri olarak öncelikle bana bu sitede yazma imkânı veren site yöneticilerine teşekkür ederek başlamak istiyorum. Ukalalık olarak algılamasanız, engelin tanımıyla başlayayım. Doğuştan veya sonradan meydana gelen hastalıklar veya kaza sonucu oluşan sakatlıklar, vücudun görsel, işlevsel, zihinsel, ruhsal farklılıkları öne sürülerek, toplumsal ve yönetsel tutumlar sonucu yaşamın birçok alanında kısıtlanan kişilerdir.

Bu işin bilimsel açıklamasının yanı sıra, engellilerin anladığı dilde de izah edelim. Yaşama hep bir adım geride başlayan veya başlamaya zorlanan kişileriz. Yaşamın tüm evrelerinde, bütün engellere rağmen her birimizin inanılmaz başarı öyküleri var. Ayağı olmadan inanılmaz goller atanlar, gözleri görmeyenler hukuk okuyanlar, bütün engellere rağmen tıp okuyup kendilerine tekerlekli dr denilenler… Hiçbir okulun çocuklukta kabul etmediği, fiziksel olarak okula gitmeden sadece açıkta okuyup mezun olan değerli dostlarımız var. Siz de başarı öykülerinizi bizimle paylaşın, burada yayınlayalım.

Allah izin verirse, bundan sonra bu sitede yazmayı planlıyorum. Okuma fırsatı olan tüm arkadaşların başarı öykülerini, yaşamda karşılaştıkları tüm sorunları, yasal haklarımızı ve gündelik yaşamda karşılaştığımız diğer sorunları birbirimizle paylaşalım. Gelin, tüm sorunlara ortak akıl ile doğru çözümler bulalım.

REKLAM ALANI
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
4 Ekim 2024
1 Ağustos 2024
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.